Publicerad den Lämna en kommentar

Glutenfritt pizzarecept

Ingredienser
1000g Fioreglut Flour

800g Vatten

15g Färsk jäst

35g Olivolja

35g Salt

Instruktioner
Steg 1: Fyll på med all jäst, vatten, salt och mjöl i köksassistent.

Steg 2: Blanda väl med en köksassistenten och flatblandare under 5 minuter på medelfart.

Steg 3: Addera sedan oljan och blanda ytterligare 2 minuter på låg fart.

Steg 4: Låt sedan degen vila i kylskåp under 30 minuter.

Steg 5: Dela sedan upp och bolla pizzabollar enligt tidigare recept i ca 250-260g pizzabollar.

Steg 6: Jäs sedan i 3-24h i kylskåp väl täckta i burkar eller deglåda.

Färdigt! Baka sedan ut som vanligt (Tips finns bland övriga guider.)

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *